Lichaamsmassage

De klassieke massage

De klassieke massage is bijzonder geschikt bij vermoeidheid, stress, of lichte klachten aan de spieren. Het stimuleert de bloedsomloop van de huid en de spieren, voert afvalstoffen af en verbeterd de stofwisseling van de spieren.

Deze massages zijn gebaseerd op enkele eeuwenoude massage technieken. Er wordt gewerkt met strijkingen en knedingen. Er wordt gebruikt gemaakt van warme massage olie. De klassieke massage brengt je volledig tot rust en laat de vermoeidheid uit je lichaam wegvloeien. De klassieke massage stimuleert bovendien de bloedsomloop en laat alle opgebouwde stress binnen enkele minuten wegebben.

De Hot Stone massage

Hot Stone Massage is een relatief nieuwe vorm van massage in Europa, terwijl het in principe al eeuwen oud is. In Engeland gebruikten ze eeuwen geleden al de “Holdstones”. In Azië en India waren de stenen de voorlopers van de acupunctuur De naalden. In Amerika wordt het al eeuwenlang door de Indianen gedaan en ook Japan heeft zijn eigen vorm.

De Hot Stone Massage is een gecombineerde vorm van intuïtieve massage, thermotherapie en aromatherapie, vanuit de gedachtegang “Geest, Ziel en Lichaam zijn één”. De massage heeft een diepe ontspannende en helende werking. De thermotherapie kan bestaan uit hete, warme en koude stenen, net waar persoonlijke behoefte naar is.

Het lichaam wordt eerst met de handen gemasseerd en daarna met hete stenen. Dit geeft het effect dat er een diepere ontspanning ontstaat, maar ook dat de bloed- en lymfestromen beter gaan stromen. Blokkades in spierweefsel worden makkelijker opgelost, niet alleen door de massage maar ook door de warmte. Als een lichaamsdeel gemasseerd is, wordt dat deel bedekt met warme stenen. Het voelt dan alsof warme handen nog overal energieën door blijven geven en dat zorgt voor een zeer prettige ervaring.

De Prijslijst van Salon Aqua Beauty.