Acne

Wat te doen bij acne?

Acne bestaat niet alleen onder jongeren.

De meest voorkomende vorm van acne is acne vulgaris ofwel jeugdpuistjes. Deze vorm van acne komt vaak voor in de pubertijd. Bij acne zie je mee-eters, rode pukkels en puistjes, meestal voorkomend op het voorhoofd, de neus en de kin. Bij uitgebreidere vormen van acne kan ook het hele gezicht, de rug en het decolleté onder zitten. Het onjuist uitknijpen van puistjes of krabben aan puistjes  kan ontstekingen en littekens veroorzaken.

Verder heb je nog de stress acne. Ben je al lang uit de puberteit? En nog steeds puistjes en een onzuivere huid? Stress beïnvloed de huidflora. Door stress raken de ontstekingsremmende en ontstekingsbevorderende invloeden uit balans en hierdoor kan de huid geïrriteerd raken. Ziektekiemen kunnen zich sneller op de huid nestelen en die veroorzaken pukkels en puistjes. Door chronische stress kan de talg productie verhogen, waardoor ook pukkels en puistjes kunnen ontstaan.

Er bestaat dan ook geen standaard behandeling voor acne. Wanneer er veel comedonen of mee-eters zijn dan is de behandeling anders dan wanneer er veel ontstekingen zijn.

Tijdens de acne behandeling wordt de huid diep gereinigd en mee-eters zorgvuldig verwijderd, zodat er minder ontstekingen en puistjes zullen ontstaan.

Er wordt gewerkt met een behandelplan waarbij je om de 4 tot 6 weken de behandeling op maat krijgt in combinatie met een thuis behandeling, door middel van onze BABOR producten.

De Prijslijst van Salon Aqua Beauty.